آشنایی با کفپوش اپوکسی و دانستنی های رنگ

آشنایی با کفپوش اپوکسی و دانستنی های رنگ


آشنایی با کفپوش اپوکسی

 

اپوکسی نوعی پلیمر است که در ساخت انواع رنگ با خواص ویژه کاربرد فراوانی دارد. این رزین جهت ضد آب نمودن سطوح، تهیه انواع چسب، ابزار سازی، صنایع الکترونیک، صنعت ساختمان ، هوا و فضا و … مورد استفاده قرار می گیرد.

 

کفپوش اپوکسی و دانستنی های آن

کفپوش های اپوکسی یا به اصطلاح کفپوش های بدون درز ( کفپوش های بهداشتی ) از ترکیب مقدار مناسبی هاردنر به همراه رنگدانه ها تهیه می شود. از این رو دارای تنوع رنگ زیادی می باشند و کیفیت و دوام بالایی دارند و سال ها پس از اجرا نیازی به بازسازی نخواهند داشت. این کفپوش ها به سهولت بر روی تمامی سطوح سیمانی ، سنگ ، موزایک و … قابل اجرا می باشند و توصیه می شود.

جهت حصول بالاترین کیفیت  قبل از اجرا کلیه سطوح سیمانی مسطح و یکدست شوند. کفپوش های اپوکسی در کارخانجات خودروسازی، انبارهای صنعتی، صنایع نظامی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، داروسازی، کارخانجات شیر و لبنیات، کشتارگاه ها، سردخانه ها، بیمارستانها، اتاقهای تمیز و استریل مورد استفاده قرار می گیرند.

 کفپوش اپوکسی صد در صد جامد می باشد. این پوشش با داشتن چسبندگی بسیار بالا به سطح بتنی و فلزی و همچنین سیستم هایی نظیر اپوکسی و پلی یورتان، مقاومت شیمیایی بسیار بالا در مقابل آب، مواد شیمیایی، روغن ها، اسیدها، قلیاها و حلال ها و برای پوشش دهی کف بتنی و لزی سالن ها بسیار مناسب می باشد.

سازگاری آن با شرایط مختلف آب و هوایی و حساسیت پایین آن به شرایط محیطی و قابلیت اعمال آسان آن کاربرد این پوشش را بسیار گسترده می کند.

 

نکاتی مهم پیرامون کفپوش اپوکسی

برای آماده سازی زمین و تمیز کردن و شروع اضافه کردن اپوکسی به رنگ کف اولین گام برای استفاده از کفپوش اپوکسی تمیز کردن کف می باشد. همه مبلمان و موارد دیگر باید برداشته شوند . سطح باید کاملا خالی باشد.

بعد از آن هر گونه لکه های موجود باید تمیز شوند. اگر یک رنگ آمیزی بیش از حد دشوار می باشد، برای تمیز کردن از شرکت تولید کننده یا جایی که این کفپوش را تهیه کردید، تجهیزات مورد نیاز برای رنگ آمیزی را تهیه کنید.

کفپوش اپوکسی و روش اجرای آن
مانند سمباده ، درزگیر، از کاغذ سنباده و… اینها می توانند کف را صاف و آن را برای پوشش اپوکسی ایده آل کنند.
اگر لایه های قدیمی از رنگ، اپوکسی و یا برخی از درزگیرهای دیگر هنوز روی زمین وجود داشته باشد باید بکلی از بین بروند. پس از آنکه تمام سطح کف آماده شد گام بعدی زمان اعمال پرایمر می باشد.

پرایمر همچون نقاشی اعمال می شود و چند ساعت قبل از اپوکسی استفاده می شود.

این فرایند بسیار ساده می باشد و نیاز به ابزار نقاشی به طور کلی، غلتک و یک ظرف مخصوص نمی باشد.

باید برای انجام این کار بر روی بطری های اپوکسی دنبال دستورالعمل آن گشت. اما آنها به طور کلی شبیه به دستورالعمل های زیر می باشند:
 

دستور العمل اجرای کار با رنگ اپوکسی

ابتدا باید پوشش کف در یک لایه نازک از آب قرار دهید. سپس، تخلیه تمام اپوکسی مورد نیاز خود را بر روی زمین و بعد از آن با استفاده از یک PIN غلتکی در یک قطب، در یک لایه نازک در سراسر فضای طبقه یا فضای مورد نظر پخش کنید. سپس رنگ آمیزی را انجام دهید.

کفپوش اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی و هاردنر پلی آمین بوده و صد در صد جامد می باشد. این پوشش با داشتن چسبندگی بسیار بالا به سطح بتنی و فلزی و همچنین سیستم هایی نظیر اپوکسی و پلی یورتان، مقاومت شیمیایی بسیار بالا در مقابل آب، مواد شیمیایی، روغن ها، اسیدها، قلیاها و حلال ها و … برای پوشش دهی کف بتنی و سالن ها بسیار مناسب می باشد.

سازگاری آن با شرایط مختلف آب و هوایی و حساسیت پایین آن به شرایط محیطی و قابلیت اعمال آسان آن کاربرد این پوشش را بسیار گسترده می کند.

  • کفپوش های ترافیکی اپوکسی که در ضخامت های متفاوت بر اساس نوع و میزان تردد قابل اجرا خواهند بود.
  • کفپوش های اپوکسی آنتی استاتیک بر روی شبکه ای مسی در کف اجرا شده ٬ میزان رسانایی را افزایش می دهد . از کفپوش های اپوکسی آنتی استاتیک در محل سرورها ٬ سالن های تولید و مونتاژ قطعات الکترونیک و … استفاده می شود.

 

رنگ اپوکسی و روش استفاده از آن

 اپوکسی کف به عنوان یک رنگ اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی یک رنگ بدون حلال و سخت کننده پلی آمین همراه با پیگمنت های مقاوم و مناسب آماده سازی تولید و عرضه می شود .

از مشخصات این رنگ می توان سهولت و راحتی در اجرا رنگ و مقاومت خوب آن در برابر مواد شیمیایی و مقاومت در برابر نیروهای مکانیکی و چسبندگی فوق العاده آن بر روی سطوح بتنی و اجرای یکنواخت و بدون درز می باشد.

کفپوش اپوکسی فلزی
رنگ میانی اپوکسی کف برای استفاده در پوشش کف بتنی و یا سطوح سیمانی کارخانجات و ادارات، سالن تولید،آزمایشگاه ها بیمارستان ها مواد غذایی و همچنین مواقعی که مقاومت به حلال ها و مواد شیمیایی و مکانیکی نیاز باشد، استفاده می شود.

روش استفاده این رنگ به این صورت می باشد ، که ابتدا جز A را بوسیله همزن مخلوط می کنیم تا بطور کامل یکنواخت شود.

سپس جزء B را به آن اضافه کرده و بوسیله همزن دو جز را مخلوط می کنیم. بعد از آن حدود 20 دقیقه به مخلوط اجازه می دهیم تا واکنش لازم بین دو جز صورت پذیرد. بعد از گذشت 20 دقیقه رنگ آماده اجرا می باشد.

 

عاری بودن سطح از آلودگی
  • حال در زمان رنگ آمیزی باید دقت داشته باشید که سطح مورد نظر باید عاری از هرگونه آلودگی از قبیل گرد و غبار گریس روغن و غیره باشد.
  • در صورتیکه از زمان اجرای لایه میانی مدت زمانی بیش از 72 ساعت بگذرد ، باید سطح مورد نظر را بعد از تمیزی زبر نمایید.
  • در شرایط آب و هوایی باید رنگ آمیزی انجام شود که دمای محیط بین 10 تا 40 درجه سانتی گراد باشد. دمای سطح نیز باید 3 درجه بالاتر از نقطه شبنم باشد.
  • رطوبت نسبی هم کمتر از 80% . تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای پوشش مورد نظر : میکسر برقی یا بادی ، غلطک ، کاردک ، تی لاستیکی می باشد.

 

اپوکسی کف و کاربردهای آن
  • کفپوش اپوکسی برای استفاده مناسب جهت سالن های صنعتی و سالن های ورزشی
  • کفپوش گردگیر به ضخامت ۱ میلیمتر، این کفپوش اپوکسی برای جلوگیری از نفوذ گرد و غبار به داخل بتون بکار می رود.
  • کفپوش یکپارچه به ضخامت ۳ میلیمتر به صورت صاف دارای مقاومت سایشی بالا و بالا بردن اصطکاک و مقاوم در برابر عوامل خوردگی، جلوگیری از فرسایش و نفوذ مایعاتی مانند روغن، چربی و آب به جسم بتون – ایجاد سهولت بسیار در شستشو و امکان دکوراتیو بودن کف. این کفپوش در انواع صنایع از جمله : خودرو سازی، داروسازی، صنایع غذایی، صنایع بهداشتی، چاپخانه ای و … کاربرد دارد.
  • کفپوش به ضخامت ۳ میلیمتر به صورت معوج (اصطلاحاً پوست پرتقالی) که علاوه بر داشتن خصوصیات روکش صاف از لغزش افراد بر روی سطوح و  ماشین آلات در محیط های خیس و چرب جلوگیری می نماید.
  • کفپوش نیمه زبر و زبر، کفپوش فوق در ضخامت های بالتر از ۴ میلیمتر اجرا می شود. روکش فوق دارای مقاومت مکانیکی بالایی می باشد. عدم خش پذیری از دیگر خصوصیات آن می باشد.
  • کفپوش ضد اسیدی که دارای مقاومت بسیار بالا در برابر عوامل خورنده شیمیایی می باشد و استفاده از آن در کارخانه ها و مراکزی که مواد شیمیای در آن حمل و نقل و آزمایش می شود کاربرد مناسبی دارد .
  • کفپوش ورزشی که معمولاً از اپوکسی انعطاف پذیر در آن استفاده می شود.
  • کفپوش آنتی استاتیک که اصطلاحاً ضد جرقه نامیده می شود و مورد مصرف آن در انبارهای مهمات، سالن های مخابرات، اطاق های کامپیوتر و اطاق عمل بیمارستان ها جهت جلوگیری از حریق می باشد.
  • بتون اپوکسی که به ضخامت تقریبی ۲۰ میلیمتر اجرا می گردد و در برابر ضربه های شدید کاملاً مقاوم است.
امتیاز شما به این مطلب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با شرکت تکنو تجهیز
شروع چت
1
چت واتساپ
سلام وقت بخیر .
من از صفحه " کفپوش اپوکسی " پیام میفرستم.
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟